top of page

Kinderyoga

Wat is kinderyoga? 

Kinderyoga is een speelse vorm van yoga met veel humor. Kinderen krijgen tijdens de lessen de ruimte om zichzelf te ontdekken en te tonen. Elk stukje van henzelf mag er zijn, ook de stukjes die op school, tijdens andere hobby’s of zelfs thuis moeilijker een plekje krijgen. De lessen zijn dan ook een boost voor het zelfvertrouwen van de kinderen. 

 

Kinderyoga biedt een veilige omgeving voor kinderen. Er is geen prestatiedruk: het belangrijkste is  het plezier op weg naar de houding en niet de perfecte uitvoering van de houding. 

 

Tijdens de lessen gaat er veel aandacht naar het voelen in en met het lichaam. Onze gevoelens beleven we namelijk niet in ons hoofd maar via ons lichaam. Die gevoelens kunnen opmerken is belangrijk om een evenwichtig, gelukkig leven te kunnen leiden vanuit vertrouwen.

 

Voelen in en met je lichaam is trouwens ook een belangrijke bescherming tegen burn-out en chronische stress: weten waar je grenzen liggen is de eerste stap om niet over je grens te gaan. En je lichaam geeft je grenzen aan. 

 

Daarnaast gaat er ook veel aandacht naar de ademhaling. Vanaf de kleuterleeftijd wordt er aandacht besteed aan het voelen van de eigen ademhaling. Dit wordt stapsgewijs opgebouwd zodat ze als volwassene hun ademhaling kunnen inzetten om tot rust te komen.

 

Op die manier draagt kinderyoga bij aan de toolkit voor kinderen om de uitdagingen van het leven aan te gaan vanuit de eigen kracht en rust én met zelfvertrouwen.

 

Wat is ouder-kindyoga? 

 

Bij ouder-kind yoga zijn er niet enkel de pluspunten van “gewone” yoga zoals meer verbinding met je lichaam en meer zelfvertrouwen. Er is ook de verbinding tussen jou als volwassene (ouder, grootouder, tante, peter,…) en het kind

 

Door samen te bewegen en samen te werken in een rustige setting, waar geen taakjes liggen te wachten, kan je een ganse voormiddag samen tot verbinding komen. En je ontdekt misschien kwaliteiten van je kind die je nog niet kende! 

Groepslessen

Geen sessies gepland.

 

Er steeds de mogelijkheid om individuele lessen te boeken of een groepsles voor op school, tijdens een kamp, in de leefgroep, bij de jeugdbeweging, op een verjaardagsfeestje... of zelfs privé bij jouw thuis of in mijn praktijk. 

 

Aarzel dus niet om mij te contacteren voor meer informatie of een vrijblijvende offerte via info@katt.be of 0468 51 05 03 (sms of whatsapp).

iStock-951378868.jpg

 

Praktisch

 

 • Alle lessen vinden plaats in de turnzaal van basisschool Ter Linde, Lindelei 27 te Schoten

 • Je kan je inschrijven kan via info@katt.be. Je ontvangt per e-mail de nodige informatie rond je inschrijving.

 • Wat neem je mee naar de les of geef je mee naar de les:

  • Een drinkbeker met water. Tijdens de ouder-kindyoga mag je zeker ook iets om tussendoor te eten voorzien. 

  • Er zijn matjes ter beschikking in de zaal. Je kan er uiteraard steeds je eigen yogamatje (laten) gebruiken.

  • Dikke sokken of pantoffels met antislip in de winter zijn handig om koude voeten te vermijden. 

  • Als het goed weer is, kan een deel of de ganse yogales buiten plaatsvinden. Voorzie daarom  altijd voldoende warme kledij in de winter en bij voorkeur ook een jas. 

  • Goed kunnen bewegen tijdens de les is essentieel, dus graag gemakkelijke kledij

  • Kledij kan tijdens het creatieve gedeelte van de les vuil worden. Ik doe mijn best om dit te vermijden, maar wacht dus toch maar beter met de zondagse outfit tot na de yogales :-).   

 • Voor een vlot verloop van de lessen: 

  • Graag iedereen 10 minuten voor de start van de les aanwezig. Zo kan iedereen nog naar het toilet en kan het omkleden rustig gebeuren. Opgejaagd door de tijd aan de yogales beginnen is nogal contraproductief :-) 

  • Zet je kinderen af en haal ze op in de de yogaruimte. Ik heb geen oogcontact met kinderen die aan de poort worden afgezet. 

  • Als je kind het afscheid nemen moeilijk vindt, mag je steeds blijven om de les mee te volgen. Indien je als ouder in de zaal blijft, wil ik graag vragen om aan de zijkant op de bankjes te zitten. 

  • Als je gezin of je kind niet aanwezig kan zijn, graag ten laatste een uur voor de les een berichtje of een mailtje. Zo hoeven we niet te wachten. 

  • De school vraagt expliciet om wachtende kinderen niet te laten spelen op de pas aangelegde speelplaats. De pas geplante boompjes zijn nog fragiel, daarom is spelen enkel mogelijk onder toezicht van de school. 

 

Alles is bespreekbaar. Als jij of je kind ergens mee zit, aarzel niet om mij aan te spreken of om mij te bellen, mailen of te sms’en.

 

Algemene voorwaarden kinderyoga en ouder-kindyoga

 

 • Je plekje in de yogareeks is pas gegarandeerd na betaling van het inschrijvingsgeld

 • Bij afwezigheid kan je geen betaald inschrijvingsgeld terugkrijgen. 

 • Als de les wordt geannuleerd door bijvoorbeeld ziekte van mezelf, zal je het bedrag van die les op het einde van de lessenreeks terugkrijgen via storting of kan je het aftrekken van de inschrijving voor de volgende reeks. 

 • Als de les niet kan doorgaan in de zaal door overmacht, bijvoorbeeld beperkende coronamaatregelen, zal er worden gezocht naar een alternatief bijvoorbeeld buiten of online. 

 

* Prijzen inclusief btw

bottom of page